Menu Close

Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos 2 ir 4 klasių pradinukams vyko teorinė ir praktinė pamokėlė apie emocijas: „Mokomės pažinti emocijų ir jausmų paletę“, „Mano emocijų barometras“.

Su mokiniais aptarėme keturias pagrindines emocijas bei bandėme žodžiais jas „nupiešti“. Vėliau susipažinome su dar 24 emocijomis, jausmais ir būsenomis, kurios išplaukia iš pagrindinių emocijų. Pradžioje vaikai labai nedrąsiai pasakojo, daugiau norėjo pavaizduoti piešdami, tačiau po kelių pamokėlių jau mokėjo įvardinti bei savo kūno kalba pavaizduoti daugelį emocijų. Mokėjo įvardinti savo nuotaiką bei patiriamas būsenas namuose, mokykloje bei kieme. Vaikai kūrė ir pasakojo įdomias istorijas ir patirtus jausmus. Daugelis rinkosi džiaugsmo emocijas, nes jose buvo pavaizduoti vaikai, kurie šypsojosi ir buvo laimingi. „Emocijų barometru“ kiekvienas galėjo pasimatuoti kaip jaučiasi prieš pamoką ir po jos. Vėliau mokiniams buvo pateikti žmonių veidai, kuriems reikėjo nupiešti emocijas bei sukurti su tuo susijusias gyvenimiškas istorijas.

Džiugu, kad pradinių klasių mokiniai supranta, kad būnat klasėje, namuose ar kieme nereikia pasiduoti patyčioms, pykčiui ir agresijai, o skatinti geras ir džiugias emocijos, kurios padeda susitarti bei sėkmingai bendrauti.

Mokydamiesi pažinti emocijas ir jausmus, vaikai tobulina emocinį raštingumą bei ateityje lengviau  komunikuoja socialinėje aplinkoje.

Inga Žilo, visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje

Skip to content