Vyresnio amžiaus žmonėms rekomenduojama valgyti su saiku ir neriebiai, vartoti reikėtų maistą, turintį daugiau vitaminų, mineralinių medžiagų, skaidulų, biologiškai aktyvių medžiagų. Kasdienį valgiaraštį turėtų sudaryti neriebus pienas ir pieno produktai, kiaušiniai, žuvis, neriebi paukštiena. Tai baltymų ir kalcio šaltiniai. Angliavandenius reikia vartoti dažnai, bet mažais kiekiais. Patys naudingiausi angliavandeniai yra rupioje duonoje, bulvėse, avižų dribsniuose ir nemaltų grūdų košėje.
Mitybos pavyzdys
Pusryčiai:
- Puodelis mėgstamos nesaldintos arbatos
- Dubenėlis penkių grūdų košės virtos neriebiame piene
Pietūs
- Troškinta vištiena su mėgstamomis daržovėmis
- Žolelių arbata ar mėgstamos vaisių sultys
- Nedidelė bandelė
Vakarienė:
- Gabalėlis varškės apkepo su džemu
- Stiklinė neriebaus pieno
Užkandžiai:
- Iki pietų ir iki vakarienės, pasirinktinai ką mėgstat:
- Vaisiai, džiovinti vaisiai, uogos, riešutai (nedideliais kiekiais)