Menu Close

Piešinių konkurso „Jam dūmas patiko ir štai kas iš jo liko“ nugalėtojai ir jų parodėlė Zarasų viešojoje bibliotekoje

2014 m. Lapkričio 21 dieną minėjome tarptautinę nerūkymo dieną, kuria siekiama atkreipti rūkančiųjų dėmesį į galimybes atsisakyti rūkymo, savo ir savo artimųjų sveikatos labui. Rūkymas – žalingas įprotis, tapęs jau ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų priklausomybės problema.
Šiai dienai paminėti, Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras skelbė mokinių piešinių konkursą ,,Jam dūmas patiko ir štai kas iš jo liko“. Konkurso tikslas – piešinys, kuris turėjo atspindėti vaiko asmeninį požiūrį, nuomonę, nuostatą, patirtį apie sveiką gyvenseną, rūkymo žalą ir  prevenciją šeimoje. Nuo 2014 spalio 27 d. iki lapkričio 27 d. moksleiviai kūrė piešinius, kuriuose vaizdavo rūkymo pavojus, ligas ir prevencijos galimybes. Konkurse dalyvavo Zarasų ,,Santarvės“ pradinė mokykla, Zarasų ,,Ąžuolo“ gimnazija, Zarasų žemės ūkio mokykla, Turmanto ir Salako pagrindinės mokyklos. Konkurso dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes: 1-4 klasių, 5-8 klasių, 9-12 klasių mokinius. Vertinat buvo atsižvelgiama į kūrybiškumą, originalumą, įdomų, savitą temos pateikimą. Visuomenės sveikatos biuro sudaryta komisija vertino ir išrinko 9 nugalėtojus:

1-4 klasių grupė :

  1. Martyna Paradnikaitė Zarasų „Santarvės“ pradinė mokykla, 4 c klasė
  2. Kristina Čirkova Salako pagrindinė mokykla 4 klasė
  3. Urtė Konošovaitė Zarasų „Santarvės“ pradinė mokykla, 3 d klasė

5-8 klasių grupė :

  1. Giedrė Garšanova Turmanto pagrindinė mokykla, 7 klasė
  2. Terza Romanovskaja Turmanto pagrindinė mokykla, 6 klasė
  3. Olga Mardosaitė Turmanto pagrindinė mokykla, 6 klasė

9-12 klasių grupė :

  1. Dagnė Kolesnykovaitė Zarasų žemės ūkio mokykla, 14 t1 grupė
  2. Kornelija Survilaitė Zarasų „Ąžuolo“ gimnazija, 1a gimnazijos klasė
  3. Laura Romanovskaja Turmanto pagrindinė mokykla, 10 klasė

Nugalėtojams įsteigti Ignalinos raj. sav. visuomenės sveikatos biuro prizai ir padėkos raštai. Gražiausių piešinių, geriausiai atspindėjusių konkurso temą, autoriai ir prizininkai bus apdovanoti asmeniškai. Taip pat konkurso piešinius galėsite apžiūrėti Zarasų viešojoje bibliotekoje, vaikų literatūros skyriuje nuo š.m. gruodžio 15 dienos. Taigi, sveikiname konkurso nugalėtojus ir sakome nuoširdų ačiū už dalyvavimą ir pastangas konkurse dalyvavusiems moksleiviams ir prie moksleivių dalyvavimo prisidėjusiems pedagogams.

Skip to content